PV Direct Boiler

De PV Direct Boiler van Solflow is een oplossing die eenvoudig te installeren is zonder bewegende delen of loodgieterswerk op het dak.

Vind een installateur in de buurt

Kan niet leeg zijn
Kan niet leeg zijn
Kan niet leeg zijn

Wij gebruiken de zon om het water te verwarmen en op te slaan om deze vervolgens zowel op de dag als in de nacht te gebruiken.

Een van de grootste energiegebruikers is het verwarmen van water. Dit kan gemakkelijk een kwart zijn van de totale huiselijke vraag wat resulteert in hoge kosten.

Dat is waarom veel mensen kiezen voor een installatie van de Solflow PV Direct Boiler. Dit is vaak in combinatie met een warmtepomp of als vervanging van hun huidige buffervat of boiler met PVT panelen die slechts maar 1 functie hebben.

Het vermindert de CO2-uitstoot en zorgt ook nog eens voor een reductie in maandelijkse kosten. Het intelligente ontwerp van het systeem en de specifieke zonne-PV-array zijn het enige systeem dat de gemiddelde warmwaterkosten van 4 personen kan leveren tegen netto nul kosten over een gemiddelde periode van 12 maanden.

Waarom kiezen voor de Solflow PV Direct Boiler:

 • Australisch ontworpen, gemaakt en eigendom
 • De stilste werking
 • Off-grid te gebruiken
 • Geen bevriezing problemen
 • Geen kosten voor loodgieterswerk op het dak
 • Extreem laag in onderhoudsbehoeften en service
 • De nieuwste technologie
 • Onafhankelijk 24 uur AC boost back up
 • Accurate temperatuur besturing, geen overhittings gevaar
 • PV Direct Hot Water is an all-electric solution.
 • No moving parts, latest technology.
 • Independent 24 hr AC boost back up.
 • Can be used in confined spaces, indoors or outdoors.
 • Greater installation and design flexibility.
 • PV generated hot water excels in cold temperature environments with a clear sky.
 • Accurate temperature control, no system overheating.

Geen verloren energie. Als het water op de gewenste temperatuur is zal de opgewekte stroom naar een omvormer gaan voor het huishouden, een batterij om de stroom op te slaan voor later gebruik of naar een ander DC-apparaat.

Warmwater innovatie op zijn best!

De stroom die wordt gecreëerd door de fotovoltaïsche array wordt rechtstreeks benut door de Solflow warmwater controller om water in het buffervat te verwarmen.

Enkel zonlicht is genoeg om water te verwarmen!

De opgewekte energie van het zonnepaneel blijft in DC en gaat via de DC controller naar het ontwikkelde DC verwarmingselement om het water te verwarmen.

Wanneer er te weinig of geen zonlicht is om het water te verwarmen, is er een AC boost element om bij te springen wanneer de vraag hoog is. Mocht er ook een warmtepomp aanwezig zijn, zal deze dienen als ondersteuning.

Als het water op temperatuur is, zal de DC stroom door de DC controller naar de omvormer worden gestuurd zodat deze terecht kan komen in het huis, in een thuisaccu of naar de energieleverancier.

De back-up AC stroom die gebruikt zal worden in de daluren van zonlicht kan eenvoudig rechtgetrokken worden naar een 0-punt door de opgewekte stroom van de dag die naar de omvormer is gegaan.

Eenvoudige installatie, standaard aansluiting van een buffervat, eenvoudige elektra aansluiting, geen geluid, geen bevriezingsgevaar, efficiënt en effectief, bij iedere temperatuur.

Geniet van warm water en bespaar!

De standaard PV panelen fabrikanten geven een 25 jaar opwek garantie en zijn ontworpen om volledig weerbestendig te zijn. De oude stijl thermische zonnecollectoren hebben een kortere levensduur en beperkingen in opbrengsten.

Het Solflow PV Direct boiler systeem is de nieuwste technologie. Het verwarmen van het water bevat geen pompen of koeling ventilatoren. De intelligente controller zorgt ervoor dat de PV array altijd werkt naar wens. Het water wordt verwarmd, de stroom gaat naar de omvormer, de stroom gaat naar het net of er wordt een batterij opgeladen.

Australisch ontwerp, ontwikkeld en geproduceerd in Australië en te gebruiken voor alle temperaturen. De systemen zijn extreem gemakkelijk in service en onderhoud.

Gebruiksgebieden:

Nieuwbouw

Verduurzamen van een woning

Commerciële gebouwen

Landelijke eigendommen

Off-grid situaties

Koude omstandigheden

Locaties met onbetrouwbare of
slechte stroomvoorziening

Kleine huizen

Product informatie

 • Met emaille beklede stalen tank met anode voor extra duurzaamheid
 • Ingebouwde anode bescherming verlengt de levensduur van de tank
 • ubbelhandige aansluiting die zorgt voor meer flexibiliteit tijdens de installatie en voor vervangende installatie
 • Inclusief druk temperatuur ontlastventiel
 • Thermostatisch geregeld met uitgeschakelde veiligheidstemperatuur voor extra gemoedsrust Dubbel element

Solflow controller

PV360
PV360SWT
PV360BMS
PV360R

De garantie die onder dit document valt. Is alleen voor de Solflow-besturingseenheid en direct gerelateerde componenten die hieronder worden vermeld. Voor garantie op andere items die deel uitmaken van het systeem, zoals installatiecomponenten, buffervat en fotovoltaïsche collectoren, raadpleegt u het relevante garantieboekje van de fabrikant.

Specs

 • Met glas geëmailleerde stalen tank voor extra duurzaamheid
 • Ingebouwde anode bescherming verlengt de levensduur van de tank
 • Dubbelhandig, zorgt voor meer flexibiliteit tijdens de installatie en montage
 • Inclusief druk temperatuur ontlastventiel
 • Thermostatisch geregeld met uitschakelbare veiligheidstemperatuur voor extra gemoedsrust

Controller

Solflow-besturingseenheden zijn onafhankelijk van het net en vereisen geen netaansluiting om te werken, daarom werkt het apparaat alleen en geeft het gebruikersinformatie weer als er voldoende energie van de zon is.

 1. LCD-scherm: Scrollend display met de array-spanning zichtbaar en wanneer het verwarmingselement wordt geactiveerd, de stroom en het vermogen. De tweede regel toont de verbruikte kW/h voor de dag en het totale kW/h-verbruik.
 2. Voeding: (rood) LED rood verlicht wanneer de hoofd array is aangesloten en stroom levert aan het apparaat. Bij weinig licht is dit licht mogelijk het enige LED dat brandt of knippert.
 3. Verwarming: (groen) LED verlicht groen wanneer de controller het verwarmingselement van stroom voorziet.
 4. 40º-70ºC: (oranje) LED verlicht oranje - een geschatte indicatie van de gemiddelde temperatuur van het water dat in het buffervat is opgeslagen.
 5. LED omleiden: (groen) PV360SWT: Groene LED licht op wanneer het verwarmingselement is uitgeschakeld en de secundaire uitgang is ingeschakeld. PV360BMS: Groene LED knippert wanneer de uitgangsbelasting wordt gedeeld (warm water en gedeelde belasting), maar blijft aan wanneer de secundaire uitgang op 100% staat.

PV Direct ready buffervaten

Veel merken en stijlen van buffervaten kunnen elektrisch worden geconfigureerd om te worden aangesloten op het Solflow-besturingssysteem. De buffervaten die worden geïdentificeerd als PV DIRECT>> ready vaten, zijn op deze manier geconfigureerd.

Het buffervat heeft een speciaal DC elektrisch circuit. In dit circuit is een DC goedgekeurd over temperatuur uitgesneden (PV-OTC) geïnstalleerd. Bovendien heeft het buffervat een specifiek element met een lange levensduur dat is ontworpen voor DC om bij de PV-array te passen.

Het buffervat moet dubbele elementen of een inline instant gas booster hebben om te voldoen aan de vereisten voor warmwater buffervaten op zonne-energie.

Elektrisch versterkte buffervaten hebben een onafhankelijk AC elektrisch circuit dat op dezelfde manier is aangesloten op het boost-element als een conventionele elektrische warmwaterbuffervat is aangesloten. Dit zorgt voor een opwaardering van warm water tijdens langere periodes van lage zonne-invoer.

De boost capaciteit is ingesteld om in alle staten te voldoen aan de minimale volume vereisten voor off peak boosting. Over het algemeen is het onafhankelijke AC-boost element aangesloten op een off-peak (gecontroleerde belasting) voeding. Als er alleen een piek beschikbaar is, wordt het aanbevolen om een din-rail timer te installeren en een verwarmingsperiode in te stellen tijdens de vroege avond en/of vroege ochtend. Dit is afhankelijk van de vraag van het huishouden. Als het water in het buffervat hoger is dan 60ºC-thermostaatinstelling, zal het apparaat geen stroom opnemen omdat dat niet nodig is.Als het water tijdens de ingestelde periodes onder de 60ºC ligt, zal het boost-element de temperatuur opwaarderen om ervoor te zorgen dat er warm water beschikbaar is. Het boost-element verwarmt ongeveer 125 liter water. Verbinding via een timer maximaliseert de zonnewinst gedurende de dag, minimaliseert het energieverbruik en zorgt voor gebruiksgemak. Huishoudens met een hoog gebruik kunnen langere boost-perioden of continue netaansluiting nodig hebben om aan de hoge vraag te voldoen.

Algemene gegevens

PV string invoergegevens

Het maximale vermogen mag niet worden overschreden. 3.84kW kan 270V @14.2A of 174V @22.0A zijn of daar tussenin. P=IR (Volts x Current), 3840W mag niet wordeen overschreden

Geleverde bekabeling gegevens

Modellen

Nominale gegevens met één paneel

Testen & certificering

De Soulflow-besturingseenheid en het systeem hebben tests en certificering ondergaan in Australië om te voldoen aan de vereisten van IEC62019-1, AS/NZS60335.2.21, AS/NZS60335.1, IEC60529 tot een IP65-classificatie.

IEC62019-1 Ed. 1.0 Veiligheid van omvormers voor gebruik in fotovoltaïsche energiesystemen Deel 1: Algemene vereisten

AS/NZS60335.2.21:2002 Huishoudelijke en soortgelijke elektrische apparaten - Veiligheid - Bijzondere vereisten - Bijzondere vereisten voor opslagobilers

AS/NZS60335.1:2002 Huishoudelijke en soortgelijke elektrische apparaten - Veiligheid - Algemene vereisten

IEC 60529 - Mate van bescherming geboden door behuizingen (IP-code)

Modellen

 • PV360
 • PV360SWT
 • PV360BMS
 • PV360R

Electriciens, installateurs en servicetechnici kunnen contact opnemen met Solflow op. of via e-mail als u de installatiehandleiding nodig heeft voor installatie of service.

De gebruikers- en installatiehandleidingen worden bij het product op papier geleverd. Geautoriseerde installateurs zijn welkom om te bellen of te e-mailen voor verdere technische hulp.

De installatie kan alleen worden uitgevoerd door een goedgekeurde, geaccrediteerde installateur die het Soulflow-installatie trainingsprogramma heeft voltooid en door Solflow is goedgekeurd om het product te installeren.

De installatie van de Solflow-controller kan alleen worden uitgevoerd op een warmwaterbuffervat dat speciaal is ontworpen en geconfigureerd is voor aansluiting op de Solflow-controller.

PV Direct warm water boiler brochure

Hoe het werkt

Solflow PV Direct warm water boiler is eenvoudig en duidelijk. Geen pompen, geen bewegende delen en vrijwel 100% energiezuinig.

Voeg een optionele omvormer toe en wanneer het water de ingestelde temperatuur bereikt, kan het overtollige opgewekte vermogen worden gebruikt voor andere huishoudelijke apparaten, in het net worden verkocht of naar een thuisbatterij worden gestuurd voor later gebruik.